Για πρώτη φορά η Εθνική ομάδα κολύμβησης θα συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης με 20 κολυμβητές, εκ των οποίων οι έντεκα είναι άνδρες και οι εννέα γυναίκες.

Θα υπάρξει συμμετοχή σε 6 συνολικά σκυταλοδρομίες μιας και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης στα Ομαδικά Αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Δέκα αθλητές έχουν πιάσει ατομικά όρια (όρια Α), πέντε επιλέχθηκαν με όρια Β και θα πέσουν σε αγωνίσματα που δεν υπάρχει ατομική πρόκριση με όριο Α, ενώ άλλοι πέντε επιλέχθηκαν μόνο ως μέλη σκυταλοδρομιών (relay only). Ο Έφορος Κολύμβησης ΚΟΕ, Νίκος Ξυλούρης δήλωσε στο site της ΚΟΕ τα εξής:

«Η ΚΟΕ για μια ακόμη φορά δείχνει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη στους Έλληνες κολυμβητές και κολυμβήτριες και στέλνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μια τεράστια αποστολή που θα αποτελείται από 20 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Στόχος μας είναι να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στα ατομικά αγωνίσματα αλλά κυρίως να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες πρόκρισης στα ομαδικά αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μιας και θα είναι η τελευταία ευκαιρία πρόκρισης σε αυτά για όλες τις χώρες. Έχουμε πολύ δυνατή ομάδα και εύχομαι στους αθλητές και προπονητές αρχικά να είναι υγιείς, να έχουν καλή προετοιμασία και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν πολύ καλά αποτελέσματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τα μέλη της Εθνικής ομάδας κολύμβησης μαζί με τις αρχικές δηλώσεις αγωνισμάτων αλλά και τις πληροφορίες για το που και πότε σημείωσαν τις επιδόσεις πρόκρισης εντός της περιόδου που έχει ορίσει η ΚΟΕ (1/3-17/12):