Σημείωσαν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 3:13.67, κατέκτησαν την 6η θέση στον κόσμο και προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Η ελληνική τετράδα έδειξε για άλλη μία φορά τη δυναμική της μετά από μία μη αντιπροσωπευτική και κουρασμένη εμφάνιση στη Φουκουόκα. Στη μεικτή ζώνη ήρθαν ιδιαίτερα ευδιάθετοι αν και κουρασμένοι από την απαιτητική -σωματικά- κούρσα που μόλις είχαν κολυμπήσει. Ακολουθούν όσα είπαν στο athlead.gr:

Κριστιάν Γκολομέεβ:

«Ευχαριστημένοι είμαστε. Κάναμε καλή κούρσα, θέλαμε λίγο πιο γρήγορα η αλήθεια είναι, αλλά εντάξει, είμαστε ικανοποιημένοι. Είμαστε σίγουρα πάρα πολύ χαρούμενοι που μπήκαμε σε τελικό σε παγκόσμιο. Η ομάδα πάει και Ολυμπιακούς. Αυτός ήταν ένας στόχος εξαρχής. Δεν είχαμε τόσο άγχος. Τώρα το απόγευμα κάναμε την κούρσα μας. Είμαστε ευχαριστημένοι που φτάσαμε κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ και συνεχίζουμε για τα υπόλοιπα».

Ανδρέας Βαζαίος:

«Νομίζω ήταν πολύ μεγάλη δικαίωση που μπήκαμε στον τελικό. Είναι ακόμα καλύτερα που έχουμε τη δυνατότητα με αυτή τη σκυταλοδρομία να έχουμε το βλέμμα μας και το μυαλό μας σε πολύ υψηλούς στόχους. Μπήκαμε με το μυαλό ότι είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε κάτι πολύ δυνατό στον τελικό. Μπορεί να μην ήρθε το μετάλλιο, αλλά είναι ένας φοβερός χρόνος. Είναι ακόμη Φεβρουάριος οπότε συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά και προχωράμε για ακόμη καλύτερα πράγματα».

Απόστολος Χρήστου:

«Δεν είμαι ευχαριστημένος προσωπικά από την επίδοσή μου. Είχα στόχο το χρόνο που έκανα στη Βουδαπέστη πριν δύο χρόνια, το 48.39. Η αλήθεια είναι πως προπονητικά είχα δουλέψει τότε πιο πολύ το ελεύθερο από ό,τι τώρα. Αλλά ήθελα ένα καλύτερο χρόνο. Πέρασα πιο γρήγορα τώρα το 50άρι, στο 23.10 και περίμενα κάτω από 48.4-48.5. Δεν πειράζει. ελπίζω από αύριο να είμαι καλύτερα».

Στέργιος Μπίλας

«Έχω έρθει εδώ πέρα για προπόνηση γαλακτικού από ό,τι φαίνεται, είναι η τέταρτη κούρσα της ημέρας (γέλια). Μου άρεσε πάρα πολύ ο τελικός της σκυτάλης. Το θέλαμε πάρα πολύ όλα τα παιδιά. Ήταν μια καλή προσπάθεια από μέρους μου, και είμαστε όλοι χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Γουστάρω πάρα πολύ το ομαδικό. Νιώθω ότι κολυμπάω για όλους μαζί».

Για την πρωινή του υπερπροσπάθεια με ατομικό αγώνισμα και μπαράζ πριν και μετά τον προκριματικό της σκυταλοδρομίας, πρόσθεσε :«Το πρωί ήταν πολύ, πολύ άσχημο αυτό που ένιωσα. Είχα την ατυχία στον προκριματικό που είχα το μπαράζ από δικό μου λάθος, δεν είχα εξασφαλίσει τη θέση μου στον ημιτελικό στα 50 πεταλούδα. Έκλεισα αργά και ήταν στα μέτρα μου σίγουρα, οπότε ήθελα ξεσπάσω στη σκυτάλη. Ήταν ένας ωραίος χρόνος. Θεωρώ ότι μπορώ να κολυμπήσω πιο γρήγορα, αλλά Φλεβάρη γενικά είναι πολύ δύσκολο να κολυμπήσουμε γρήγορα, ιδιαίτερα εμείς οι σπρίντερ γιατί θέλουμε το καλοκαίρι, θέλουμε το κορμί μας να χαλαρώσει από μόνο του».