Ανακουφισμένη και έχοντας απαλλαχθεί από το βάρος της “κατάρας” που την κυνηγούσε, η Άννα Ντουντουνάκη μίλησε στο athlead.gr και τόνισε πως τώρα έχει κάνει το επόμενο βήμα.

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, Άννα Ντουντουνάκη, κατάφερε να διώξει από πάνω της τη σκιά της ένατης θέσης και να βρεθεί στον τελικό των 100μ. πεταλούδας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου στην Ντόχα μετά από δύο εξαιρετικές κούρσες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, μιλώντας στο athlead.gr από τη μεικτή ζώνη, εξήγησε τη διαφορά του να αγωνίζεσαι σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και την πίεση που ένιωθε πριν πέσει στον ημιτελικό, μιας και ο φόβος του να μείνει ξανά εκτός τελικού την είχε καταβάλει:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ διαφορετικό να κολυμπάς σε ένα ευρωπαϊκό, όπου το να περάσεις στον τελικό είναι κάτι που το έχεις σχετικά δεδομένο και είναι πολύ διαφορετικό να κολυμπάς σε ένα παγκόσμιο που τρία χρόνια μένεις απ’ έξω. Όσο κι αν είναι διαφορετικές συνθήκες, επειδή είμαστε πριν από τους Ολυμπιακούς και κάποιες αθλήτριες δεν έχουν έρθει, νιώθω ότι είχα αρκετή πίεση πάνω μου. Τη νιώθω ακόμη και τώρα που έχω τελειώσει την κούρσα. Είναι τόσο βαρύ που δεν κατάφερα να το αφήσω πίσω μου και ευελπιστώ ότι αύριο που θα έχω ξεκουραστεί και θα μου έχει φύγει πια το άγχος να περάσω στον τελικό, θα είμαι καλύτερα. Πιστεύω αύριο να είμαι πιο ανάλαφρη και να μπορέσω να είμαι πιο συγκεντρωμένη. Χαίρομαι παρόλα αυτά που μπόρεσα να κολυμπήσω στο 57 μεγάλο. Απλώς πιστεύω ότι ήμουν κάπως σφιγμένη».

Η ίδια, επεσήμανε πως έχει δουλέψει πολύ σκληρά και πλέον νιώθει πολύ σίγουρη για τον εαυτό της: «Είμαι σίγουρη ότι είμαι δυνατή αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρη ότι έχω δουλέψει καλά. Είμαι σίγουρη γιατί αν δεν είμαι τώρα, δεν θα είμαι ποτέ. Το λέω με περίσσια σιγουριά γιατί πραγματικά έχω κάνει τα πάντα φέτος. Όσο και να δουλέψω με την ψυχολογία μου, όσο και να δουλέψω το μυαλό μου, όταν τρία χρόνια μένεις απ’ έξω, είναι βάρος. Ερχόμουν πάντα με τη σκέψη ότι μη συμβεί το ίδιο ξανά. Δε θέλω να το ξαναζήσω. Και έφυγε. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγε όλο αυτό. Έχω πάει στο επόμενο βήμα».

Για την ημιτελική κούρσα των Ολυμπιακών, του Τόκιο όπου δεν κατάφερε να βρεθεί στον τελικό για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου, δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω ότι η κούρσα του ημιτελικού στους Ολυμπιακούς ήταν μια κούρσα εύκολη, σε καμία περίπτωση. Ήταν όμως μια πρωινή κούρσα στην οποία κατάφερα κάτω από αυτές τις συνθήκες πίεσης να κάνω πανελλήνιο ρεκόρ. Και θέλω να επανέλθω σε αυτό τον εαυτό μου. Βέβαια, έχω αλλάξει από τότε ως άνθρωπος και στην προπόνησή μου και σε όλα, κάτι που φάνηκε και στο ευρωπαϊκό της 25άρας. Ξέρω ότι έχω δουλέψει και ξέρω ότι είμαι καλά, από εκεί και πέρα είναι στο χέρι μου, όλα εξαρτώνται από το να καταφέρω να βρεθώ στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αύριο».

Για το αν είναι όντως αθλήτρια με ψυχολογία τελικού, όταν δεν έχει μπροστά της άλλο στάδιο, η Ντουντουνάκη τόνισε: «Στα υπόλοιπα πάντα κρατάω λίγο. Ξέρω ότι βασικά έχω κι άλλη ευκαιρία. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει το μαχαίρι στο λαιμό (γέλια). Αλλά εντάξει, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ότι κάθε κούρσα με βοηθάει να πάω στην επόμενη. Μακάρι να βγει και αύριο».