
Το δεύτερο και τελευταίο απογευματινό πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν γεμάτο με μεγάλα ατομικά ρεκόρ, όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και φυσικά το φοβερό πανελλήνιο ρεκόρ της Μαρίας Ραφαηλίδου.
Σφαιροβολία κορασίδων
Το highlight της ημέρας ήταν με διαφορά ο αγώνας της σφαιροβολίας. Η Μαρία Ραφαηλίδου μπήκε στην βαλβίδα και τα «διέλυσε» όλα. Με τέσσερεις από τις έξι βολές της να αποτελούν πανελλήνια ρεκόρ (18.20μ, 18.50μ, 18.65μ, 18.70μ) και την καλύτερη της βολή στα 18.70μ να τη φέρνει στην κορυφή του κόσμου φέτος και στην 8η θέση όλων των εποχών στην κατηγορία της, η Ραφαηλίδου έκανε έναν ονειρικό αγώνα. Η ίδια μετά τον θρίαμβο της είπε στο athlead.gr: «Σήμερα ήρθα εδώ με στόχο να ρίξω τουλαχιστον 18.20μ. Τελικά βγήκε 18.70μ. Πραγματικά δεν το περίμενα. Νομίζω βοηθάει και ο συναγωνισμός που έχω με την Ανδρεάδη, γιατί μας κάνει και τις δύο να προσπαθούμε περισσότερο και να κυνηγάμε μεγαλύτερες βολές. Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ18 και όσον αφορά το παγκόσμιο θέλω σίγουρα να μπώ οκτάδα. Γενικότερα, νομίζω ότι με έχει βοηθήσει πολύ ο πατέρας μου, που είναι και ο προπονητής μου, και με έχει σμπρώξει σε όλα αυτά που έχω κάνει. Θα έλεγα οτι είναι το στήριγμά μου».
Ύψος παίδων
Χαμούλης έγινε στο ύψος των παίδων με τους Κωνσταντίνο Μουρατίδη, Βασίλη Παπαοικονόμου και Χαράλαμπο Αλιβιζάτο να έχουν άλματα πάνω από τα 2.00μ, δηλαδή πάνω από το όριο για το Ευρωπαϊκό. Όλοι τους σημείωσαν ατομικά ρεκόρ, με τους δύο πρώτους να μένουν στο 2.01μ και τον τελευταίο να κάνει τον αγώνα της ζωής του με καλύτερο άλμα στα 2.07μ. Ο Αλιβιζάτος ανέφερε λίγο αργότερα στο athlead.gr: «Ηταν πάρα πολύ καλός αγώνας. Είχα ρεκορ 1.96μ, στην προπόνηση είχα φτάσει μέχρι τα 2.00μ και ήρθα και έκανα 2.07μ. Από την επιτυχημένη στο 2.01μ και μετά δεν το πίστευα, είχα πάθει σοκ! Τώρα, στο Ευρωπαικό, θα προσπαθήσω για το καλύτερο, αλλά μου αρκεί και μόνο η συμμετοχή». O Αλιβιζάτος κατέχει αυτή τη στιγμή την 2η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και την 7η στον κόσμο στην κατηγορία.

Σφυροβολία κορασίδων
Η Ιωάννα Πετεινάρη επικράτησε στην σφυροβολία των κορασίδων με βολή στα 57.58μ, που της έδωσε την επιβεβαίωση ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει Ευρωπαϊκού. Στην δεύτερη και τρίτη θέση έμειναν, αντίστοιχα, η Μαρκέλλα Τσιλιμιγκάνη και η Μαργαρίτα Παπανίκου, που έστειλαν τη σφύρα στα 56.92μ και 56.27μ.
400μ εμπόδια παίδων
O Βαγγέλης Πέτλης αν και ήταν πολύ κοντά με τους υπόλοιπους επιβεβαίωσε πως είναι το φαβορί στα 400μ εμπόδια των παίδων και τερμάτισε σε χρόνο 55.59. Ακολούθησε ο Ταχίρ Μπιτσάκου στη δεύτερη θέση με 55.72, ενώ την έκπληξη στο βάθρο έκανε ο Ευθύμης Πάγκαλος με νέο ατομικό ρεκόρ 56.08.

400μ εμπόδια κορασίδων
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ σημείωσε η Ραφαέλα Γιαννουλίδου που είχε πιάσει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό και από 1:03.22 κατέβηκε σε 1:02.47. «Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ. Δεν περίμενα καθόλου να κατέβω τόσο πολύ. Περίμενα μια επίδοση κάπου στο 1:02.60. Σίγουρα μπορώ να πάω και πιο κάτω. Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό θα είμαι ευχαριστημένη με τη συμμετοχή, αλλά αν γίνει και κάτι καλύτερο φυσικά θα το καλοδεχτώ».

200μ παίδων
Ο Παναγιώτης Μπερτόλης έκανε το νταμπλ, αφού μετά το χρυσό στα 400μ πήρε την πρωτιά και στα 200μ με χρόνο 22.06 (0.0) που αποτελεί όριο για το Ευρωπαϊκό και νέο του ατομικό ρεκόρ. Ο Μπερτόλης που έχει αυτή τη στιγμή την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα μαζί με τον Απόστολο Ιωαννίδη είπε δήλωσε στο athlead.gr: Eίμαι χαρούμενος που πήρα δύο μετάλλια. Έχω εστιάσει γενικότερα στα 400μ, αλλά επειδή έχω γρήγορα περάσματα βγήκε κάτι καλό και στα 200μ. Σίγουρα τα 400μ είναι ένα αγώνισμα με μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά αυτό νομίζω με βοηθάει και έτσι στο Ευρωπαικό έχω ως στόχο ένα ατομικό ρεκόρ».

200μ κορασίδων
Η Κάλλια Ρέμπελου παρόλο που μπήκε στην κούρσα για ένα πέρασμα, κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση και με νέο ατομικό ρεκόρ 25.19(+0.3) έπιασε το όριο για Ευρωπαϊκό στα 200μ, αγώνισμα το οποίο όμως όπως τόνισε αργότερα δεν θα κυνηγήσει και θα επικεντρωθεί στα 400μ, κρατώντας στο πίσω μέρος του μυαλού της το 200άρι.

Μήκος κορασίδων
Η Μαριάνα Ζαφειράτου, η Έβελυν Μητροπούλου και η Μαγδαληνή Μαλάτου επιβεβαίωσαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας ανεβαίνοντας στο βάθρο με την παραπάνω σειρά, ενώ η Ζαφειράτου έκανε και νέο ατομικό ρεκόρ με 6.13μ(+0.1). Αυτή η επίδοση είναι η καλύτερη που έχει σημειωθεί φέτος από Ελληνίδα μηκίστρια στην κατηγορία. Ακόμη, η Φανή Μαρκούλη κατάφερε να ξεπεράσει το 5.80μ που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό, αλλά δεν θα συμπεριληφθεί στην τελική επιλογή, καθώς είναι γεννημένη το 2010.
Δισκοβολία παίδων
Ο Απόστολος Τζαμτζής αν και κατέκτησε την πρώτη θέση με 51.55μ δεν βρέθηκε κοντά στο φετινό του ρεκόρ, ενώ μας είπε: «Σίγουρα δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά αυτό τον καιρό ταλαιπωρούμαι με έναν τραυματισμό και έτσι δεν κάνω πολλές προπονήσεις. Για την κατάσταση που βρίσκομαι ήταν οκ. Θα παλέψω να είμαι καλά μέχρι το Ευρωπαϊκό, γιατί εκεί θέλω να πάω για ένα ατομικό ρεκόρ. » Μακριά από τις επιδόσεις τους βρέθηκαν τόσο ο Χρυσοβαλάντης Κανοτζιάν όσο και ο Δημήτρης Γεωργούσης που έριξαν σήμερα 49.69μ και 47.26μ αντίστοιχα.

Επί κοντώ παίδων
Δύο αθλητές πάνω από το όριο για το Ευρωπαϊκό (4.55μ) είχαμε στο επί κοντώ των παίδων, με τον Χριστόφορο Λιτσαρδόπουλο και τον Γιώργο Στρατίκη να σημειώνουν 4.65μ και 4.60μ για να πάρουν την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα. Ο Πέτρος Πρίφτης, από την άλλη, παρόλο που έχει 4.70μ φετινό ρεκόρ, έμεινε χαμηλά και πήρε την τρίτη θέση με 4.55μ, επιβεβαιώνοντας το όριο.
800μ κορασίδων
Η Ιουλιανά Ρούσου τερμάτισε με άνεση πρώτη στα 800μ των γυναικών σε χρόνο 2:08.90, καθώς δεν είχε μεγάλο ανταγωνισμό για να τη «σπρώξει» να κάνει μια καλύτερη επίδοση. Μετά τη νίκη της, η Ρούσου τόνισε «Το 2:06.67 που έχω φέτος μπορεί να είναι Πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν νιώθω ότι με αντιπροσωπεύει. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά φέτος και νομίζω πως μπορώ να κατέβω πολύ πιο κάτω. Σήμερα ήταν μια προπονητική κούρσα και έτσι προσπάθησα να βγάλω μια συγκεκριμένη τακτική, την οποία σκοπεύω να εφαρμόσω αργότερα στο Ευρωπαϊκό για να πάρω μια καλή θέση».

800μ παίδων
Ο Αριστείδης Κατσέλης και ο Βασίλης Σαλπάς ήταν οι μόνοι που τερμάτισαν σε χρόνο κάτω από το 1:56.00, με 1:55.69 και 1:55.98 αντίστοιχα και επομένως οι μόνοι που βρέθηκαν κάτω από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν και το είχαν ξαναπετύχει στο παρελθόν, το πανελλήνιο ήταν ένα καλό τεστ για να δουν τι πρέπει να διορθώσουν προκειμένου να πλησιάσουν τα φετινά τους ρεκόρ που είναι 1:53.91 και 1:52.94.
3000μ κορασίδων
Επεισοδιακός ήταν ο τερματισμός στα 3000μ των κορασίδων. Η Μυρτώ Βαλαχά, παρόλο που είχε το προβάδισμα στον αγώνα, μετά από επίθεση που δέχτηκε στα τελευταία μέτρα από την Ιωάννα Σταματοπούλου, χωρίς να το συνειδητοποιήσει, έχασε το χρυσό και τερμάτισε δεύτερη με 9:52.55. Η Σταματοπούλου πήρε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με 9:52.05.

3000μ παίδων
Ο Κωνσταντίνος Γόντικας έκανε πήρε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο του στη διοργάνωση, μετά την χθεσινή πρωτιά στα 1500μ, με χρόνο 3:59.72. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν ο Νίκος Μπιλιάνος και ο Δημήτρης Σκύβαλος με νέα ατομικά ρεκόρ 3:58.76 και 4:00.89, αντίστοιχα.
Ακοντισμός παίδων
Με απόκλιση σχεδόν επτά μέτρων από τον δεύτερο, ο Γρηγόρης Γκατσιούδης πήρε τη νίκη στον ακοντισμό των παίδων, στέλνοντας το ακόντιο στα 65.20μ και βελτιώνοντας κατά πολύ το 63.34μ που αποτελούσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Γκατσιούδης δήλωσε μετά τον αγώνα του: «Δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Νομίζω μπορώ να πάω ακόμη πιο πάνω φέτος. Θέλω μια βολή στα 70 μέτρα. Θα προσπαθήσω να το κάνω στο Ευρωπαϊκό, αλλά αν δεν βγει εκεί δεν πειράζει, γιατί είναι το πρώτο μου μεγάλο πρωτάθλημα και πάω κυρίως για την εμπειρία. Θέλω κάτι καλό και στο πανελλήνιο Κ20 γιατί νομίζω το 800άρι ακόντιο μου ταιριάζει καλύτερα».

Μήκος παίδων
Καλές επιδόσεις έγιναν στο μήκος των παίδων με το χρυσό μετάλλιο να κρίνεται κυριολεκτικά στον πόντο. Ο Σαράντης Τζελέπης με νέο ατομικό ρεκόρ κατάφερε να ξεπεράσει τον Αρσένη Κουλούρη, που πήρε τη δεύτερη θέση, με άλμα στα 7.27μ (+0.3) έναντι του 7.26μ (-0.6). Πάνω από τα 7μ παρέμεινε και ο τρίτος Γιάννης-Μάριος Μητρόπουλος με 7.03μ (+0.4), ενώ το όριο επιβεβαίωσαν και οι Καιμακάμης, Ισαακίδης και Τερζίδης.
4Χ400μ παίδων
Το χρυσό μετάλλιο πήγε στον ΓΣ Πρωτέας Ηγουμενίτσας με χρόνο 3:27.89, ενώ το αργυρό και το χάλκινο πήγαν αντίστοιχα στον ΓΣ Νίκη Βύρωνα και τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με 3:28.04 και 3:28.12 αντίστοιχα.
4Χ400μ κορασίδων
Ο Πελασγός ΑΣ Λάρισας πήρε την πρώτη θέση στις κορασίδες με χρόνο 3:55.49, ενώ ακολούθησαν ο ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών με 3:57.22 και ο ΓΣ Ηλιούπολης με 4:01.08.