
Ο Σάντερ Σκότχαιμ έκανε δύο τα χρυσά μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ η Ντεβίν Τσάρλτον από τις Μπαχάμες αναδείχθηκε νικήτρια στα 60μ εμπόδια σε μια από τις γρηγορότερες κούρσες όλων των εποχών.
Ο Σάντερ Σκότχαιμ μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο στο Άπελντοορν και το ευρωπαϊκό ρεκόρ στο έπταθλο έκλεισε αυτή την άκρως επιτυχημένη χρονιά με το χρυσό μετάλλιο στο Νανζίνγκ. Ο Νορβηγός συγκέντρωσε συνολικά 6475 βαθμούς, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του, καθώς το όνομά του δεν έφυγε από την πρώτη θέση της κατάταξης καθόλη τη διάρκεια του αγωνιστικού διημέρου. Στο τελευταίο αγώνισμα ο Εσθονός Γιοχάνες Έρμ προσπάθησε να τον καταδιώξει, αλλά ο πρώτος είχε ήδη ένα άνετο προβάδισμα στη βαθμολογία. Στο τελευταίο αγώνισμα στα 1000μ, ο Σκότχαϊμ κατάφερε να αντέξει ένα σπρώξιμο από τον Έρμ στον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας σε 2:36.08 και εξασφάλισε τον τίτλο, ενώ ο Έρμ πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 2:34.91 και πήρε το ασημένιο μετάλλιο με 6437 βαθμούς. Ο Γερμανός Τιλ Στάινφορντ έγινε ο τρίτος Ευρωπαίος που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, συγκεντρώνοντας 6275 βαθμούς.


Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Ντέβιν Τσάρλτον κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στα 60μ εμπόδια σε μία από τις γρηγορότερες κούρσες όλων των εποχών. Συγκεκριμένα, οι πέντε πρώτες αθλήτριες του τελικού τερμάτισαν με διαφορά 0.02, με την Τσάρλτον να είναι γρηγορότερη από όλες, τερματίζοντας σε 7.72. Ακολούθησε η Ελβετίδα Ντιτάτζι Καμπούντζι, αδελφή της πρωταθλήτρια κόσμου στα 60μ, με 7.73, ενώ το χάλκινο πήγε στην Τζαμαϊκανή Ακίρα Νάτζεντ με 7.74. Τον ίδιο χρόνο σημείωσαν τόσο η Πολωνή Πία Σκρζιζοβσκα, η οποία κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ της χώρας της, όσο και η Αμερικανίδα Γκρέις Στάρκ και έτσι το μετάλλιο στα κλάσματα του δευτερολέπτου.
Μέχρι την διοργάνωση του Νανζίνγκ ο μεγαλύτερος αριθμός αθλητριών που είχαν τερματίσει κάτω από 7.80 αγώνα ήταν τρεις, τη στιγμή που στον σημερινό τελικό το συγκεκριμένο φράγμα ξεπέρασαν έξι αθλήτριες. Η έκτη ήταν η Ολλανδή Ναντίν Φίσερ με 7.76, επίδοση που θα ήταν αρκετή για να της χαρίσει το χρυσό μετάλλιο στις 15 από τις 20 προηγούμενες διοργανώσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
