
Μετά το χάλκινο στη Γλασκώβη το 2024 και τον ευρωπαϊκό τίτλο λίγες μέρες νωρίτερα στο Άπελντοορν, ο Εμμανουήλ Καραλής πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην συνεχώς αυξανόμενη συλλογή του με άλμα στα 6.05μ σημειώνοντας το έβδομο πανελλήνιο ρεκόρ για φέτος.
Ο κορυφαίος Έλληνας άλτης του επί κοντώ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και δεν σταματά να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο Έλληνας πρωταθλητής κόντραρε στα ίσα τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Μόντο Ντουπλάντις στο Παγκόσμιο κλειστού του Νανζίνγκ και πήρε την δεύτερη θέση στο άλμα επί κοντώ, καταρρίπτοντας κατά τρία εκατοστά το προηγούμενο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ του 6.02μ. Το επιτυχημένο άλμα στα 6.05μ φέρνει τον Καραλή στο Νο.7 όλων των εποχών στο αγώνισμα πίσω από τους Ντουπλάντις, Λαβιλενί, Μπούπκα, Λάιτφουτ, Χούκερ και Κέντρικς, ενώ είναι το πέμπτο άλμα της καριέρας του πάνω από το φράγμα των 6μ.
Στο Νανζίνγκ, ο Μανόλο χρειάστηκε μόλις τρία αψεγάδιαστα άλματα στα 5.70μ, 5.80μ και 5.90μ για να εξασφαλίσει την θέση του στο βάθρο, ενώ στη συνέχεια πέρασε το ίδιο άνετα πάνω από τα 5.95μ, με αποτέλεσμα να βρεθεί προσωρινά στην πρώτη θέση, αφού ο χρυσός Ολυμπιονίκης Μόντο Ντουπλάντις επέλεξε να μην επιχειρήσει προσπάθεια στο συγκεκριμένο ύψος.
Ο Αμερικανός Κέντρικς, ο τρίτος της παρέας που υπερέβη τα 5.90μ, είχε δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.95μ και εναπόθεσε τις τελευταίες του ελπίδες σε επιτυχημένη προσπάθεια στα 6.00μ, η οποία όμως δεν ήρθε, και έτσι έφυγε από το Νανζίνγκ με το χάλκινο μετάλλιο. Ο Ντουπλάντις πέρασε αρκετά εύκολα πάνω από τον πήχη, ενώ ο Καραλής αποφάσισε να πάει ακόμη ψηλότερα με στόχο ακόμη ένα πανελλήνιο ρεκόρ.
Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο συνεχίστηκε στα 6.05μ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού και οι δύο «πέταξαν» κυριολεκτικά πάνω από τον πήχη και συνέχισαν τις προσπάθειές τους στα 6.10μ, όπου απέτυχαν στην πρώτη τους προσπάθεια. Ο Ντουπλάντις πέρασε το ύψος επιτυχημένα λίγο αργότερα για να κατακτήσει τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο σε Παγκόσμιο κλειστού, ενώ ο Μανόλο σημείωσε άκυρη προσπάθεια και επιχείρησε ένα τελευταίο άλμα στα 6.15μ το οποίο ήταν αρκετά καλό αλλά άκυρο.
Ο αγώνας δεν συνεχίστηκε σε μεγαλύτερο ύψος, με τον χρυσό Ολυμπιονίκη να μένει στα 6.15μ και να μην επιχειρεί να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.
